Over mij


Ervaren tekstschrijver en eindredacteur

In 1995 studeerde ik af in Theater-, Film- en Televisiewetenschappen. Daarna werkte ik als journalist en webredacteur op redacties en communicatieafdelingen. Mijn eerste baan was op de redactie van de NCRV-Gids, als tekstcorrector.

Sinds 1999 werk ik als zelfstandig tekstschrijver en eindredacteur. Door de jaren heen ben ik mij steeds meer gaan specialiseren in het schrijven voor kinderen en het zo goed mogelijk overdragen van informatie. Op een serieuze manier, bijvoorbeeld via voorlichtings- of lesmateriaal, maar ook luchtigjes, als edutainment. Ik werk vanuit een heerlijk zolderkantoor in het centrum van Utrecht.

De lijst met opdrachtgevers is inmiddels lang en gevarieerd. Kijk ook eens op mijn Linkedinprofiel of vraag naar mijn cv.

Bij de voorbeelden zie je een selectie van de projecten waaraan ik heb meegewerkt.


Tekstschrijver voor kinderen

De laatste jaren werk ik vooral voor kinderen en jongeren. Want mag ik kiezen, dan schrijf ik het liefst teksten die kort maar krachtig zijn – een schrijfstijl die uitstekend past bij kinderen tussen de 7 en 15 jaar. Misschien ben ik wel meer een tekstschrapper dan een tekstschrijver.
Lees meer over teksten voor kinderen >>


Kennisoverdracht en lesmateriaal

Omdat ik veel voor kinderen werk én graag informatie overdraag, ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in Onderwijskunde. Ik schrijf tegenwoordig vaak mee aan lesmateriaal voor het primair en voortgezet onderwijs. Mijn favoriete vakken zijn begrijpend lezen, geschiedenis, aardrijkskunde en mediawijsheid.

Binnenkort begin ik met een cursus Informatievaardigheden (als je niet weet wat dat zijn, lees dan mijn blog erover). Zo wil ik mij steeds meer specialiseren in informatieoverdracht en het samenstellen van kennisdossiers.

Neem gerust contact op als je vragen hebt.