Voorbeelden van mijn werk

Onderwijsinspectie

Best presterende leerlingenOnderwijsinspectie
Voor de Onderwijsinspectie schreef ik een brochure naar aanleiding van een onderzoek dat zij hadden uitgevoerd in het primair en voortgezet onderwijs: Hoe gaan we om met onze best presterende leerlingen? Daaruit bleek dat veel scholen wel wat doen voor deze groep leerlingen, maar dat het vooral om losse initiatieven gaat, die afhangen van een enkele gemotiveerde docent.

Mediawijsheid.nl

Mediawijsheid.nlMediawijsheid.nl
De website Mediawijsheid.nl biedt actueel nieuws, aanbod en verdieping op het gebied van mediawijsheid. Voor deze website stelde ik een aantal kennisdossiers samen over actuele onderwerpen, bijvoorbeeld Big data en Informatievaardigheden.


Natuurmuseum Brabant

Natuurmuseum BrabantNatuurmuseum Brabant
Natuurmuseum Brabant heeft misschien wel de leukste educatieve afdeling van Nederland: de OO-Zone. Ik deed de tekstcorrectie voor de brochure die naar alle PO- en VO-scholen in de omgeving ging. Lees de brochure OO-Zone (3,2 MB).


Squla.nl

SqulaSqula.nl
Kinderen kunnen op Squla.nl met quizzen en games oefenen voor school. Ik maakte quizvragen voor groep 4 t/m 8 op het gebied van geschiedenis, begrijpend lezen, aardrijkskunde en natuur&techniek.

Benieuwd? Probeer Squla gratis uit via deze apps: het Squla Familiebordspel en het Squla Zomervakantiespel.


Kanker.nl

Kanker.nlKanker.nl
KWF Kankerbestrijding ontwikkelde een nieuwe publiekswebsite: www.kanker.nl. Veel content moest hiervoor verhuizen naar een nieuw CMS. Een mooie gelegenheid om alle pagina’s te optimaliseren voor zoekmachines. Ik werkte aan de bibliotheek. Een echte SEO-klus.


NCRV-Gids

NCRV-GidsNCRV-Gids
Na mijn opleiding Film- en Televisiewetenschappen heb ik jarenlang voor de NCRV-Gids geschreven. De Kinderpagina’s, de Filmrubriek, maar ook achtergrondartikelen, zoals deze over de Keuringsdienst van Waarde.


Bekijk nog meer voorbeelden van mijn werk >>