Zo verbeter je je website

<< Terug naar beschrijving Website verbeteren voor zzp’ers

De aanpak

In het coachingstraject ‘Website verbeteren voor zzp’ers’ kijken we op verschillende manieren naar je website. Je wilt waarschijnlijk weten hoe je hoger scoort in Google. Daar zal ik je natuurlijk tips voor geven. Maar we kijken ook naar de uitstraling van je website. Die bepaalt immers of een potentiële klant vertrouwen in je heeft en contact met je opneemt.

Scoren in Google (SEO)

Zoekmachines, zoals Google, kijken vooral naar de teksten op je website. Niet naar of ze mooi geschreven zijn, maar vooral naar welke woorden erin staan.

Die teksten en woorden staan ook op plekken waar je zelf misschien nog niet bij stil hebt gestaan; bij foto’s, in het menu, onder hyperlinks. Al deze woorden op je site bepalen voor een groot deel hoe hoog je scoort in de lijst met zoekresultaten.

Door de teksten voor en achter de schermen aan te passen, kun je deze score beïnvloeden. Dat heet Search Engine Optimization (SEO), ofwel zoekmachineoptimalisatie. Samen kijken we of je met wat simpele ingrepen hoger in de lijst met zoekresultaten kunt komen.

Maar…

Met SEO alleen kom je er niet.
De juiste uitstraling is minstens zo belangrijk.

Een zoekmachine heeft geen buikgevoel. Ze ‘ziet’ de foto’s en uitstraling van je website niet en loopt ook niet warm voor de door jou zorgvuldig geformuleerde persoonlijke teksten. Maar jouw klanten kijken juist wel op die manier naar jouw site. Daarom moet je bij het verbeteren van je website altijd zowel naar de (verborgen) teksten als naar de uitstraling van je website kijken.

We bespreken hoe je die uitstraling kunt verbeteren. En daarbij kijken we heel nuchter naar wat haalbaar is met jouw technische vaardigheden. Ook onderzoeken we of er nog andere manieren zijn om meer potentiële klanten naar je website te sturen. Geen trucjes en snufjes, maar gewoon: wat past bij jou en hoe pak je dat aan?

It takes one to know one

Net als jij ben ik een zzp’er. En net als jij onderhoud ik mijn eigen website. Omdat ik veel concurrenten heb – schrijven voor kinderen is heel leuk werk! – heb ik me inmiddels aardig verdiept in het online profileren. Zo veel, dat ik jou er weer mee kan helpen.

Neem gerust contact op, dan kijken we samen of ik iets voor je kan betekenen.

<< Terug naar beschrijving Website verbeteren voor zzp’ers